Vi som jobbar


Mia Lindén

Ägare och ansvarig konstnärlig ledare

”Yoga är min livsstil. Min träning på yogamattan lär mig att lyssna till kroppen och att bli mer fokuserad. Ingen annan träning har gett mig samma helhet, både fysiskt och psykiskt. Yogan är en ärlig vägledare som talar om hur kroppen mår och vad jag behöver göra för att må så bra som möjligt.”

Mia började träna Ashtanga yoga år 2000 och hade förmånen att få Maria Boox som sin första lärare. Hon gick också Marias 3-åriga yogalärarutbilding. År 2004 gick Mia David Swensons lärarutbildning i Florida och deltar regelbundet i Workshops för att få Inspiration och utvecklas.

Mia har en bakgrund som dansare och danspedagog. Under flera år jobbade hon som dansare, danspedagog och koreograf på Lasse Kühlers Dansskola.

Hon gick Dans & Cirkushögskolans 3-åriga program med fokus på barndans, jazzdans och steppdans och startade och drev därefter en dansskola, Mias Musik- och Dansverkstad – numera Danshuset.

Mia är utbildad Friskvårdsterapeut, Personlig Tränare och har tidigare arbetat på Itrim, Puls & Träning, West Nine Fitness, Sturebadet, mf Hälsocenter och Yoga Shala Stockholm.

Sedan i maj 2013 driver hon Mias Yogastudio i Sundbyberg, tillsammans med sin man, i familjeföretaget HenLin Consulting AB's regi.

”Yogan är ett verktyg som ökar din kroppskännedom och självkännedom. Du får bättre styrka, flexibilitet och stabilitet både i huvud och kropp. Rörligheten i bröstkorgen förbättras vilket även ger mer plats för stora, härliga andetag.”

Malou Lejon

Yogalärare

”Yoga är så fantastiskt eftersom det tränar både kropp och sinne. Det finns så mycket att upptäcka och lära! Jag ser yogan som ett verktyg för att på bästa sätt ta sig fram genom livet, genom alla berg- och dalbanor som livet har att erbjuda. Yogan på mattan är en träning och en påminnelse om hur vi vill vara mot oss själva och vår omgivning i den vardag vi lever i”.

Jag hittade till yogan 2002 då jag började med en kurs i Ashtanga yoga och har sedan dess provat många olika yogastilar. Jag inspireras av olika lärare och yogaformer och fördjupar mig ständigt i olika områden. Jag har instruerat yoga sedan 2007 och är utbildad inom ISHTA yoga (certifierad inom Yoga Alliance).

Jag är utbildad beteendevetare med inriktning på psykologi och har stort intresse för människors unika utveckling. Jag jobbar med coaching och utbildar i värderingstyrt ledarskap. Driver sedan 2012 företaget Skolyoga. www.skolyoga.se

Andra utbildningar inom yoga är: Globalyoga, Hathayoga, Yin yoga, Chakrayoga utbildning, Body-mind integration terapi, Personlig träning inom yoga och pilates, Senioryoga, Barnyoga och Barndans, SAFE´s instruktörsutbildning (samt flera andra
gruppträningsutbildningar).

”Jag tycker om variation och lekfullhet! Mina klasser kan vara svettiga, flödande, likväl som stillsamma eller en härlig mix. Ett tillfälle att vända fokus och uppmärksamheten inåt.

Johanna Werning

Yogalärare

Jag upplevde ett väldigt starkt motstånd när jag började yoga, och det  höll i sig länge, men på något sätt så ville jag ändå fortsätta och kom hela tiden tillbaka till yogan efter längre uppehåll. Det visade sig vara rätt känsla att följa! Jag har blivit av med värk i kroppen och mår mentalt så mycket bättre nu när tankar, känslor och kropp samarbetar som en helhet. Med min långa och tuffa yogaresa och med vetskapen om att det starka motståndet egentligen visade att jag verkligen behövde yogan vill jag att även de som känner att de har mycket motstånd i yogan ska känna sig välkomna och inspirerade att fortsätta. Det är viktigt för mig att uppmuntra eleverna till att våga släppa blicken på sig själva utifrån och att försöka lämna prestation och jämförelser bakom sig. Därifrån väcks ofta en lust att utvecklas både fysiskt och emotionellt i egen takt utifrån egna förutsättningar.

Jeanette Lindblom

Kundservice & Administration

Massör & Kostrådgivare

Jag har alltid varit intresserad av att hjälpa och utveckla människor och kom in i hälsovärlden 1989 som instruktör i Aerobics där kunderna utmanade oss genom att önska mer avancerade klasser med mycket koreografi.

2008 utbildade jag mig till kostrådgivare på Paulúns Näringscenter och hade en vision/dröm om att en dag starta eget företag. 2012 tog jag tag i min dröm och startade mitt företag Medveten Hälsa med fokus på kostrådgivning. Senare utbildade jag mig till Friskvårdsmassör på Axelsons.

Idag bedriver jag min verksamhet i Mias Yogastudio där jag hjälper till med kundservice och även sköter viss administration och marknadsföring. När ni ser mig på studion och har frågor är det bara att ställa dem till mig.

Linda Orbert

Ekologisk Hudterapeut

Jag heter Linda Orbert och är diplomerad ekologisk hudvårdsterapeut, diplomerad inom basmedicin samt inom healing/energibalansering.

Jag brinner för att hjälpa människor att uppnå balans i såväl hud som kropp och själ. Att se ögon och ansikte stråla efter en behandling är fantastiskt! 

Som ekologisk hudvårdsterapeut arbetar jag utifrån ett holistiskt perspektiv och behandlar hela människan. Allt i vår kropp hänger ihop och en välmående hud är del av helheten. Hudens hälsa påverkas mycket av inre faktorer och livsstil men att regelbundet unna sig behandlingar och använda ekologiska produkter är lika viktigt.

Hos mig får du alltid en skräddarsydd behandling efter vad just du behöver, oavsett om du vill få hjälp med hudproblematik så som torr hud, akne eller känslig hud eller bara vill bli ompysslad och koppla av en stund.

Du kan själv välja, jag kan välja åt dig eller så hjälps vi åt! Vid svårare hudproblematik rekommenderar jag alltid att börja med en mer djupgående konsultation för att hitta grundorsaken.

I mina behandlingar använder jag endast ekologiska produkter som bygger upp huden och hjälper den att hitta tillbaka till sin naturliga rytm.

Jag jobbar med produkter från Esse Probiotic skincare – en ekologisk och rättvisemärkt hudvårdsserie med levande probiotika från Sydafrika, Weleda och kallpressade ekologiska oljor.

Varmt välkomna!

Silje Vik Vilval

Naprapat, Personlig Tränare & Kostrådgivare

Silje heter jag och driver Silje Naprapat & Rehab. Min måtto är "Hälsa genom livet"

Som naprapat letar jag alltid efter den underliggande orsaken till smärtan. Det kan till exempel betyda att orsaken till smärtan i foten inte alls sitter i själva foten.

Första gången du kommer till mig kommer jag att göra en grundlig undersökning av dina muskler och leder.

När underliggande orsak(er) till problemet är identifierade, behandlas denna genom t.ex. justering av leder (manipulation), triggerpunktsbehandling, massage, stretching, dry needling (med akupunkturnålar) och/eller andra väletablerade behandlingsmetoder.

Exempel på besvär man kan få hjälp med av mig är nackspärr, huvudvärk, tennisarmbåge/musarm, golfarmbåge, nack-, skulder-, axel-, ländrygg-, ischias-, höft-, knä-, hälsena-, fot-, och käkledsbesvär.

Henrik Lindén

Ägare och VD

Henrik är, förutom ägare och VD, även VD för Antennensysteme Scandinavia AB och ordförande i Företagarna Sundbyberg-Ekerös styrelse. Han är en av yogastudions stöttepelare och sköter stora delar av företagets ekonomi och det som hör till den dagliga driften av yogastudion.

Henrik Lindén har lång erfarenhet av ledande befattningar inom telekom och fordonsindustrin. I funktioner som VD, Sälj- och Marknadschef, Teknik- och Produktchef har han samlat kunskaper om både organisationer och människor.

Josefin Strömblad

Yogalärare

Första gången jag provade på yoga var 1989, i samband med en dramaklass på gymnasiet.

Sedan dröjde det till 1994 då jag bodde i Sydney, då jag tog yogaklasser på Sydney Dance Company.

Från början var yogan ett komplement till min 6 - åriga utbildning i cirkus, dans och fysisk teater.

Jag har jobbat professionellt som cirkusartist, cirkuspedagog och skådespelare.

2003 gick jag min första yogalärarutbildning och har under årens lopp utbildat mig inom olika sorters yoga. Jag utbildar blivande lärare i gravidyoga och i barnyoga och är även dipl. ayurvedisk yogamassör bla och undervisar ashtanga, hatha, yin, dynamisk, gravid, mamma/baby, tonårs- och senioryoga.

För mig är yogan ett underbart verktyg i välmående, att förstå mig själv, att förstå världen runt mig, att lära mig urskilja vad som är viktigt för, reducera stress och mycket annat.

Veronica Näslund Kwansa

Yogalärare

”Jag kom först i kontakt med yoga när jag utbildade mig till dansare, för 14 år sedan. När jag sedan skadade mig så blev yogan det naturliga komplementet. Jag blev inte bara frisk fysiskt utan jag fick även möta utmaningar psykiskt/mentalt. Jag tog mitt yogacertifikat i New York 2004 och sedan dess har jag praktiserat och vidareutbildat mig inom både yoga för barn, ayurveda, sivananda, ashtanga, och kundaliniyoga. På mattan möter man sig själv som man är: sin prestige, sin glädje, sina motstånd och allt där emellan. Yogan och meditationen är mitt ankare, min spegel, min skugga och även min spirituella utvecckling och utmaning. Yogan bär mig när allt annat ser ut att falla och håller mig under armarna när jag möter livets utmaningar. På mattan är jag sann.

Susanne "Sussie" Engren

Yogalärare

För mig innebär yogan ett förhållningssätt till livet. Övningarna jag gör på mattan tillsammans med andetaget stärker min inre drivkraft.

Jag yogade för första gången 2001, och minns känslan efter den klassen än idag. Som gammal fotbolsspelare saknade jag helt kontakt med min kropp, jag hade alltid jagat bollen. På yogamattan mötte jag något helt annat.

Jag är sedan ett år tillbaka certifierad Hatha-instruktör. Går just nu en påbyggnadsutbildning på Yogayama i Stockholm.

Yogan för mig, är precis som livet självt, en ständigt pågående utvecklingsprocess. Varken livet eller yogan kommer att se likadan ut idag som i framtiden. Vad är yoga för dig?

Helena E Källgren

Yogalärare, Ayurveda konsultationer

Helena är hathayogalärare och ayurvedisk livsstilscoach som studerat både i Indien och Sverige. "Jag ser yogan som en metod att hitta tillbaka till mig själv oavsett vad som händer i världen omkring. Min yogapraktik är mitt sätt att hitta kraften, mjukheten och kärleken som jag behöver för att hantera livet och dess utmaningar utanför yogamattan. Även om yogan ser ut att vara framförallt fysisk är det också en mental och andlig träning. På yogamattan övar jag på livet. Ayurvedan ser jag som verktygslådan ur vilken jag kan plocka fram de redskap jag behöver för att vara frisk och i balans.

Jag tror att nyckeln till en regelbunden yogapraktik är att hitta vad som passar just dig. Olika individer behöver olika saker, det synsättet är helt centralt inom ayurvedan och yogan är en bra metod att lyssna på sin kropps signaler på ett ärligt sätt.

I hela mitt liv har jag varit intresserad av människors olikheter och jag vill uppmuntra alla att vara stolta över sig själva och sina kroppar. Vi ska vara olika och det är ofta i det som är unikt kraften sitter även om man inte vet om det. I linje med detta intresse har jag bland annat skrivit en ungdomsbok som heter "Hitta din väg" och just den titeln är målet med varje yogaklass jag håller. Jag vill att alla ska hitta sin egen sanning och med hjälp av yogan träna upp styrkan att följa den. Jag strävar efter att förmedla att yoga, liksom det mesta i livet, handlar om vad som finns på insidan och jag vill inspirera till att släppa prestationskrav och hitta sin egen väg både på yogamattan och i livet utanför."

Eva Bjärhall

Yogalärare

Började med yoga på 80-talet och sedan 10 år tillbaka har jag yoga på Barn och Ungdomspsykiatriska kliniken med framför allt ungdomar men också föräldrar och personal. Tomas Frankell har varit min lärare och jag utövar hans livsyoga, för livet, för kärleken och för våra fantastiska kroppar som vi behöver vårda och vara med och vara i!


Pia Jutebrink

Massör, Personlig Tränare & Kostrådgivare

Jag heter Pia och har arbetat med hälsa i över 10 år.
Mitt intresset för träning, kost och hälsa har funnits med mig sen barnsben och under hela min uppväxt vid Vätterns strand. För mig är det självklart att ta hand om kroppen. Den ska vi bo i hela livet och den går inte att byta ut.
Jag arbetar med flera verktyg för att kunna hjälpa dig som vill förändra eller förbättra kroppen! Känner du dig stel, har smärtproblematik , lider du av trötthet, övervikt eller undervikt?  Har du ett träningsmål du vill nå men vet inte hur? Behöver du motivation att komma igång eller vill du helt enkelt skapa en kropp i balans!
När du bestämt dig finns jag här för att hjälpa dig på rätt väg!
Jag erbjuder olika typer av massage, kost och livsstilscoaching, personlig träning samt träning under och efter graviditet.
Välkommen!