Ayurveda - Helena E. Källgren


Ayurveda på Mias Yogastudio

 

Ayurveda är en systerfilosofi till yoga och betyder läran om livet. Ayurveda har använts i Indien i omkring 5000 år för att förebygga ohälsa och upprätthålla hälsa. Enligt ayurvedan kommer sjukdomar från obalanser i kroppen och målet är därför att uppnå och upprätthålla balans. Ayurvedan är en verktygslåda med konkreta redskap till alla som vill lära sig att förstå sig själva och hur vi påverkas av vår mat, omgivning, livsstil och våra tankar. Kunskap om ayurvedan kan hjälpa oss att se våra styrkor och svagheter. Därmed kan vi också tydligare se vad vi behöver för att må bra.


Grundläggande är att främja en livsstil med bra mat och aktiviteter som passar sin unika kroppstyp. När man lyckas med detta uppnås hälsa fysiskt och mentalt samt ett starkare immunförsvar. Det finns inte ett rätt sätt att leva på, eller en viss diet som passar alla, allt utgår från varje enskild individ.

 

Helena E. Källgren
 Helena E. Källgren är ayurvedisk livsstilscoach som studerat för dr Sangeeta Balaprakash och på Kerala Ayurveda Academy. På Mias Yogastudio ger hon både föreläsningar och konsultationer. Den som går på en konsultation får individuella råd gällande kost och träning utifrån ayurvedans principer.


För tidsbokning och ytterligare information: Helena.e.kallgren@telia.com