Yogaretreat Idöborg


25-27 maj 2018

7-9 september 2018

med Mia & Malou


Närvaro, njutning, vila och kraft..

Följ med Mia och Malou på 2018:s yogaretreat

i Stockholms skärgård!

 

Idöborg - en liten paradisö i Stockholms skärgård! Här kan du njuta av yoga, andning, meditation, natur, vedeldad bastu samt näringsrik, fantastiskt vegetarisk mat.

Gott om tid för vila och varande.


Himmel och hav... att yoga nära naturen ger dig ett inre lugn och ny energi. En långhelg helt och hållet tillägnad DIG SJÄLV.På våra resor till Idöborg har vi Chakra-tema

Enligt den yogiska traditionen har man sju chakran längs med ryggraden. Chakran kan beskrivas som energicenter. Varje chakra relaterar till olika kroppsdelar, körtlar och nervcentrum i den fysiska kroppen. Det relaterar också till mentala och känslomässiga egenskaper samt till vår grad av medvetenhet.


25-27 maj inspireras vi av 3:e chakrat - Manipura, beläget vid solarplexus (naveln). Här sitter vår viljestyrka, mod, motivation och självförtroende. Detta chakra förknippas med egot, identitet och självbild. Påverkar vår förmåga att ta ansvar för våra egna liv.

Obalans kan visa sig i form av maktfixering, låg energinivå, osäkerhet och brister i självförtroendet.

Förutom dynamiska yogaklasser och ledd meditation kommer vi denna helg även att vara en längre tid i tystnad. Att var i tystnad lugnar och stärker sinnet och sänker stressnivåer i kroppen. Genom att vara tyst och fokusera inåt kan man bli mer medveten om sina tankemönster och sina känslor.                                                   

7-9:e september kliver vi in i 4:e chakrat - Anahata, beläget vid hjärtat. Hjärtchakrat står för kärlek, gemenskap, acceptans och medkänsla. Påverkar vår förmåga till att hålla ett öppet sinne och känna oss sammanlänkade med det vi har omkring oss. förmåga till att känna tillit, empati och förståelse till oss själva och andra. Obalans här kan handla om relationsproblem och att man stängt till om sig själv och sina känslor. 

Som ett komplement till yogaklasserna väver vi in kinesisk medicin och lägger större fokus vi Yin Yoga. Vi har Josefin Hemmingsson med oss som är akupuntör och utbildad inom traditionell kinesisk medicin. 
Under helgen kan du boka akupunktur och/eller koppning och Josefin kommer även att hålla i en kortare föreläsning om just de element som är förknippade med hjärtat och vad du kan göra för att stärka/balansera dessa.

Läs mer om Josefin här.         

Vi åker fredag eftermiddag och kommer hem söndag eftermiddag (mer info om exakta tider när det närmar sig).

Vid varje tillfälle ingår: båt från Stavsnäs, del i dubbelrum (enkelrumstillägg 300 kr/natt), lakan och handdukar, alla måltider - fantastisk vällagad vegetarisk mat, vedeldad bastu, samtliga yoga- och meditationspass.

Du tar dig enkelt med direktbuss från Slussen till Stavsnäs. Kommer du med bil finns det gott om parkeringsplatser i anslutning till båthamnen.

Där blir du upphämtad med taxibåt som tar dig till vår paradisö. Se pris och hur du bokar längst ned på sidan.

Resan passar både dig som är erfaren yogi och dig som just börjat yoga.

Varmt välkommen!


Pris för en helg: 4700kr (Enkelrumstillägg 300kr/natt).

Frågor: malou@miasyogastudio.com

Boka din plats för maj här

Boka din plats för september här


Yin Yoga 100 h